Burgonyás-savanyú káposztás rétes
Kívülről ropogós, belülről kiadós! Ez a burgonyás-savanyú káposztás rétes fűszernövényekkel garantáltan ízleni fog az egész családnak!
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny Friss teljes kiőrlésű leveles tészta 280 g
- 500 g savanyú káposzta jól átnyomkodva
- 200 g főtt burgonya 1 cm-es kockákra vágva
- 10 szelet angolszalonna
- 100 g tejföl
- 1 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 1 tk Köménymag a szóráshoz
- őrölt só és bors
Friss teljes kiőrlésű leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A savanyú káposztát, a burgonyakockákat, a szalonnát, a tejfölt és a metélőhagymát összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tészta alsó egyharmadára kenjük úgy, hogy a széleitől kb. 2 cm csíkot üresen hagyunk.
-
Lépés 4
A tészta széleit megkenjük tojással és alulról felfelé feltekerjük. A széleket villával egymáshoz nyomkodjuk.
-
Lépés 5
A rétest megkenjük a maradék tojással és megszórjuk köménymaggal.
-
Lépés 6
A rétest a sütő alsó sínén kb. 30 percig aranybarnára sütjük.