Kolbászos falatok
Gyorsan elkészíthető ízletes falatokat keresel az esti partira? Próbáld ki a kolbászos falatokat, melyhez csak néhány hozzávalóra és egy tönkölyös Tante Fanny tésztára van szükséged! Tálald a kedvenc sajtoddal, savanyúságoddal, szószoddal.
- 15-20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 4 grill kolbász
- 1 tojás a kenéshez
- Mustár, reszelt torma, savanyúság a tálaláshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a szélesebb oldalán 4 vágással egyforma nagyságú téglalapokat vágunk.
-
Lépés 3
A kolbászokat egy-egy téglalapba helyezve feltekerjük majd 2 – 3 cm széles szeleteket vágunk és tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 15 – 20 perc alatt megsütjük.
-
Lépés 5
Mustárral, tormával vagy savanyúsággal tálaljuk.
A grill kolbász helyett frankfurti virslit, lecsókolbászt vagy debrecenit is használhatunk.