Spenótos pizza
mozzarellával és fokhagymával
2 Bewertungen
A spenótos pizza egy nagyszerű ötlet arra, hogy beiktassuk az mindennapi étkezésünkbe ezt az egészséges zöldséget. Ropogós napraforgómaggal biztosan ízleni fog mindenkinek.
- 15-20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 125 g tejföl
- 200 g friss spenótlevél blansírozva vagy kiolvasztva
- 125 g mozzarella finomra tépve
- 1 gerezd fokhagyma meghámozva, apróra vágva
- 50 g napraforgómag
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük tejföllel, 1 cm-es szegélyt a szélein szabadon hagyva.
-
Lépés 3
A tésztát egyenletesen befedjük fokhagymával, spenótlevéllel és mozzarellával és megszórjuk napraforgómaggal, majd ízesítjük sóval és borssal.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp
A sajt szerelmesei a mozzarellát helyettesíthetik kéksajttal (pl. Gorgonzola).