Torta & quiche receptek
Bisztró otthon, a négy fal között: Egyetlen fogás sem példázza úgy a gyors és ízletes bisztró-konyhát, mint a quiche. Gyorsan elkészíthető és annyira finom, mint semmi más. Továbbá majdnem mindenhogyan elkészíthető: lehet édes vagy pikánsan gazdag ízű, bármivel megtölthetjük, ami szem-szájnak ingere, illetve ami a hűtőben éppen fellelhető. Ráadásul mindig állandó siker. A quiche hidegen is finom vagy gyorsan újra megmelegíthető. Szállítása is egyszerű, kerek formájában köszönhetően egyszerűen illeszthető a tortaformába. A quiche sikertörténete a mai franciaországi Lotaringiában kezdődött, a német határ közelében. A quiche legklasszikusabb változatában származását a neve is fémjelzi: A quiche lorraine a tésztafélék klasszikusa, eredetileg füstölt szalonnával és sajtválogatással készült, tejszínnel, hagymával, tojással és tejjel.