Áfonyás mandulás kiflik
1 Bewertung
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 7 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 3-4 ek. áfonyalekvár gyümölcs darabokkal
- 5 dkg mandula apróra vágva
- 1 ek. fahéj őrölve
- Kevés mandula aprítva a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben elfelezzük.
-
Lépés 3
A tészta egyik felét megkenjük áfonyalekvárral, megszórjuk fahéjjal és az aprított mandulával. Rátesszük az üres tésztát és azzal együtt 7 csíkra vágjuk. Kis csomókat kötünk a tésztacsíkokból. Vízzel megkenjük és a maradék mandulával megszórjuk.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp
A csomókat érdemes lisztes kézzel készíteni, hogy ne tapadjanak.