Áfonyás tortácskák
0 Bewertungen
- kb. 13 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6- 8 tortácska részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 250 g joghurt 36%-os
- 60 g porcukor
- 250 ml tejszín
- 1 citrom leve
- 250 g áfonya
- vaj a kenéshez
- mentalevél díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a tortaforma nagysága szerint vágjuk méretre.
-
Lépés 3
A formákat felolvasztott vajjal alaposan kenjük ki, majd a tésztákat jól nyomkodjuk bele.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen 180 °C-on 13 percig süssük, míg a tészta aranysárga nem lesz.
-
Lépés 5
A linzertortácskákat hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 6
A joghurtot, porcukrot, citromlevet jó keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tejszínt.
-
Lépés 7
Töltsük bele a linzertortácskákba és áfonyával szórjuk meg. Mentalevéllel díszítsük.
Tipp
Próbáljuk ki más idénygyümölccsel is, például málnával vagy szederrel!