Almakarikák leveles tésztában
Ropogós leveles tésztával bevont almakarikák és egy gombóc vaníliafagylalt. Öntsd le csokoládé- vagy karamellszósszal és igazi desszertálommá válik!
- kb. 15 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 2 nagy alma
- 1/2 citrom
- vaníliafagylalt
- kevés csokoládészósz
- kevés karamell szósz
- tört mogyoró a szóráshoz
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az alma magházát kivágjuk, majd kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Az almakarikákat bedörzsöljük egy fél citrommal, hogy az alma ne barnuljon be olyan gyorsan.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
-
Lépés 4
Az almaszeleteket a tésztacsíkokba tekerjük.
-
Lépés 5
Az almakarikákat sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral, teszünk rá egy gombóc vaníliafagylaltot, leöntjük csokoládé- és karamellszósszal, majd megszórjuk a tört mogyoróval.
Csokoládé- és karamellszós helyett tökmagolajat is csorgathatunk a vaníliafagylalatra és megszórhatjuk tökmaggal. Igazán ínyenc kombináció.