Almás-diós rácsos torta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 10 - 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát, a cukrot és a diót jól összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben elfelezzük.

  3. Lépés 3

    Az egyik tésztalap közepére ráhalmozzuk az almás tölteléket úgy, hogy a széleknél 1 cm szabadon maradjon. A másik tésztalapot kb. 1cm-enként késsel bevágjuk úgy, hogy a szélektől 1 cm szabadon maradjon. A rácsos tésztát a töltelékre tesszük és a széleket kissé megnyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő felénél kivesszük és megszórjuk a tetejét néhány szem dióval és visszatesszük sülni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!