Almás-diós rácsos torta
0 Bewertungen
- 15 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 10 - 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 46 dkg alma meghámozva, kockákra vágva
- 50 g dió aprítva
- 25 g cukor
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát, a cukrot és a diót jól összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben elfelezzük.
-
Lépés 3
Az egyik tésztalap közepére ráhalmozzuk az almás tölteléket úgy, hogy a széleknél 1 cm szabadon maradjon. A másik tésztalapot kb. 1cm-enként késsel bevágjuk úgy, hogy a szélektől 1 cm szabadon maradjon. A rácsos tésztát a töltelékre tesszük és a széleket kissé megnyomkodjuk. A tetejét megkenjük tojással.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő felénél kivesszük és megszórjuk a tetejét néhány szem dióval és visszatesszük sülni.