Almás-fahéjas sarkak
- 15-18 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g alma durvára reszelve
- 1 tk. fahéj
- 50 g cukor
- 1 ek. mazsola
- 1 tk. reszelt citromhéj
- 1 tk. frissen facsart citromlé
- 50 g reszelt mandula
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A reszelt almát összekeverjük a fahéjjal, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a frissen facsart citromlével.
-
Lépés 3
A keveréket egy ideig szitára tesszük és hagyjuk, hogy lecsöpögjön. Az így lecsöpögött lét egy tálba gyűjtjük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsibe kitekerjük, és 8x8 cm-es négyzetre vágjuk. Egy evőkanál almakeveréket kenünk a tésztára úgy, hogy a széleken körülbelül 5-5 mm részt üresen hagyunk. A szélét lekenjük az almából kicsöpögött lével.
-
Lépés 5
A négyzeteket átlósan behajtjuk háromszög alakúvá és villával erősen összenyomkodjuk a széleket. A tésztákat megkenjük az almából kicsöpögött lével és megszórjuk mandulával.
-
Lépés 6
A sarkakat a sütő középső sínén körülbelül 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy hűtve tálaljuk.
Sütés után megszórhatjuk porcukorral.