Almás-fahéjas sarok
- kb 20 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 - 25 perc
Hozzávalók 15 db -hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 6 db savanykás alma
- 3 csipet fahéj őrölve
- 80 g kristálycukor
- 1 ek mazsola
- 1 ek rum
- 1 citrom leve
- 1 tojás kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre, és tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A hámozott, szeletelt almát fahéjjal, kristálycukorral, mazsolával, rummal és citromlével keverjük össze.
-
Lépés 4
Egy serpenyőt hevítsünk fel, és öntsük bele a masszát. Kb. 4 percig kevergessük, amíg a leve elpárolog. A masszát hagyjuk hűlni.
-
Lépés 5
Minden tésztára tegyünk 1-1 evőkanál almás masszát. A tésztát hajtsuk össze átlóban, majd felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
A sütőpapírral bélelt tepsire helyezett táskákat éles késsel vágjuk be.
-
Lépés 7
Középső sínen kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára, még melegen tálaljuk!
Savanykás alma fajtát ajánlunk használni a recepthez, mint például a Golden Delicious vagy Idared fajtákat.