almás galette

Almás galette

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 40-45 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 galette-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A pudinghoz a tejet a cukorral a csomagolás szerint összekeverjük, majd állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha közben megkeverjük.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A almát negyedeljük, a magházat kivágjuk és félretesszük. Az almanegyedeket vékony szeletekre vágjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és megkenjük pudinggal úgy, hogy a széle körül 4 cm-t üresen hagyunk. Almaszeleteket körben egyenletesen eloszlatjuk a pudingon, és a szabadon hagyott szélét ráhajtjuk a töltelékre.

  5. Lépés 5

    A galette-et a sütő középső sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    A magot az almalében vaníliás cukorral és fahéjjal együtt felforraljuk, majd kb. 5 percig kevergetjük, hogy szirupos állagúvá váljon. A még forró galette-et megkenjük a sziruppal és a tetejére apróra vágott pisztáciát szórunk.

Tipp

Vegán verziónál használj tej helyett almalevet a pudingpor elkészítésénél.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!