Almás galette fagyival

és sós karamellel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Egy almás galette-hez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat, porcukrot, cukrot és juharszirupot felmelegítjük és kb. 3 percig főni hagyjuk. A sót és a tejszínt hozzáadjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a feltekert sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe.

  4. Lépés 4

    A karamellel vékonyan megkenjük a tésztát úgy, hogy a szélektől kb. 3 cm-t szabadon hagyunk.

  5. Lépés 5

    Az almát megszórjuk fahéjjal és a karamell rétegre helyezzük. Megszórjuk a diófélékkel. A tészta szélét a töltelékre hajtjuk.

  6. Lépés 6

    Az almás galette-t kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsült a maradék karamellszószt rácsogatjuk és egy gombóc fagyit teszünk rá.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!