Almás kosárkák morzsával
- 10 + 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 kis formához (kb. 10 cm átmérőjű)
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 6 db alma szeletekre vágva
- 2 ek vaj
A morzsához:
- 40 g liszt
- 50 g vaj
- 50 g dió darálva
- 50 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tortaformákat vajjal kenjük ki. A friss linzertésztát vágjuk a formák méretének megfelelő méretűre, és tegyük a formákba. Vágjunk bele sütőpapírt, és töltsük meg babbal vagy lencsével, és kb. 10 percig süssük vakon. Vegyük ki a sütőből, a sütőpapírt és a babot távolítsuk el, és a linzertésztát hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A kristálycukrot serpenyőben olvasszuk meg, és az almát karamellizáljuk. Ezt két lépésben tegyük, ne az összes almát egyszerre. Tegyük félre hűlni, majd halmozzuk a tésztára.
-
Lépés 4
A morzsához a lisztet, vajat, darált diót és porcukrot keverjük össze, gyúrjuk és morzsoljuk az almára.
-
Lépés 5
Középső sínen előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Diót helyettesíthetjük mogyoróval is.