Almás – mákos rétes mazsolával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 - 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Köszönjük szépen Bévárdi Józsefné kreatív receptjét!

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 30 dkg mák darálva
  • 13 dkg kristálycukor
  • 3 ek méz
  • 0,5 dl rum
  • Fél citrom héja reszelve
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • zsemlemorzsa szükség szerint
  • 60 dkg savanykás alma hámozva, szeletelve
  • 7 dkg mazsola
  • 1 citrom leve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet, kristálycukorral, vaníliás cukorral, rummal, mézzel és a citromhéjjal forraljuk fel, majd szórjuk bele a mákot és jól keverjük össze. Végül annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy a töltelék laza legyen.

  3. Lépés 3

    Hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    Az almát hámozzuk és mossuk meg, vágjuk négyfelé, a magházat távolítsuk el, majd vágjuk vékony szeletekre, és a citromlével keverjük össze. A mazsolával együtt keverjük a kihűlt mákos töltelékhez.

  5. Lépés 5

    Egy tojást verjünk fel és kevés vízzel higítsuk fel.

  6. Lépés 6

    A Tante Fanny friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt egy tepsibe. A rövidebb oldaláról vágjunk le 2 db kb. 1 cm-es csíkot. Tegyük félre.

  7. Lépés 7

    A tölteléket a tészta középső harmadában egyenletesen osszuk el. A két rövidebb oldalánál 2-2 cm-t hagyjunk szabadon. Kenjük be higított tojással, és hajtsuk rá a töltelékre, hogy sütés közben ne folyjon ki.

  8. Lépés 8

    Az egyik harmad tésztát hajtsuk a töltelékre, majd kenjük be a tojással, és a másikkal ugyanígy járjunk el.

  9. Lépés 9

    Az összehajtott tészta tetejét is kenjük meg tojással és a levágott tésztacsíkokat két ellentétes hullámvonalban helyezzük el hosszában, ezt is kenjük meg tojással. A tetejét villával szurkáljuk meg.

  10. Lépés 10

    Előmelegített sütőben közepes sínen 20-25 perc alatt süssük barnára.

  11. Lépés 11

    Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Elkészíthetjük a receptet mák helyett darált dióval is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!