Almás marcipános rétes
Egy finom almás marcipános rétes desszert ebédre? Vagy csak úgy? Gyorsan és könnyen elkészíthető és garantáltan leveszed a lábáról szíved választottját!
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 80 g zsemlemorzsa
- 2 alma meghámozva, kimagozva, vékony lapokra vágva
- 1 tk. fahéj őrölve
- 50 g étcsokoládé durvára vágva
- 50 g mandula darálva
- 100 g marcipán
- 1 tojás felverve
- 50 g mandula negyedelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemlemorzsát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.
-
Lépés 3
Az almát, a fahéjat, a csokoládét, a darált mandulát és a zsemlemorzsát egy tálban jól összekeverjük.
-
Lépés 4
Az édes linzertésztát a sütőpapírral együtt egy tepisbe kitekerjük. A tölteléket középen elosztjuk és a marcipánt kis darabokban rámorzsoljuk.
-
Lépés 5
A tésztát lazán feltekerjük, a tojással megkenjük és a mandula darabokkal megszórjuk.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.
Okos ötlet: Az almát körtével is helyettesíthetjük.