Almás-marcipános rétes csokoládéval
- kb. 25 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 ek vaj
- 4-5 db alma meghámozva, kimagozva
- 100 g marcipán
- 30 g dió darálva
- 1 csipet fahéj őrölve
- 50 g étcsokoládé aprítva
- 1 tojás
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemlemorzsát egy serpenyőben pirítsuk aranybarnára, majd a vajat vékony szeletekben adjuk hozzá és jól keverjük össze.
-
Lépés 3
Az almát vágjuk finom, hajszálvékony szeletekre, a marcipánt pedig sodrófa segítségével kevés porcukron nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra.
-
Lépés 4
A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, terítsük rá a marcipánt, majd az almát, darált diót, fahéjat, apróra vágott csokoládét és a pirított morzsát szórjuk rá, tekerjük fel a rétest, majd felvert tojással kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 180 °C-on kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 5
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.
Ez a rétes langyosan és hidegen is kitűnő. Alma helyett körtével is elkészíthetjük.