Almás pite
0 Bewertungen
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12-16 szelethez:
- 2 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 1 kg alma vékonyra szeletelve vagy durvára reszelve
- 1 citrom leve
- 2 dkg vaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg dió darálva
- 5 dkg mazsola
- 20 dkg kristálycukor
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemlemorzsát olvasztott vajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a diót, hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
Az almára öntsük rá a citromlevet, mazsolával és cukorral keverjük össze.
-
Lépés 4
Az egyik linzertésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, fektessük tepsibe, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A diós zsemlemorzsát szórjuk rá, erre tegyük az almamasszát és fahéjjal szórjuk meg.
-
Lépés 6
A másik linzertésztával fedjük be, felvert tojással kenjük meg és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük, amíg a tészta aranysárga lesz.
Tipp
Ha elkészült, a pite tetejét fahéjas porcukorral szórjuk meg, hogy még finomabb legyen!