Almás pite nyalókák
- kb. 15 - 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 ek. cukor
- 1/2 tk fahéj őrölve
- 1-2 db alma meghámozva, vékonyra szeletelve
- 1 ek citromlé
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almaszeleteket locsoljuk meg citromlével. A fahéjat és a cukrot keverjük össze.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és pogácsaszaggatóval szaggassunk belőle köröket.
-
Lépés 4
A kiszaggatott körök felére osszuk szét az almaszeleteket, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. A maradék tésztából szúrjunk ki kis formákat, és az így elkészített tésztalapokkal fedjük be az almát. A széleket villával nyomkodjuk össze, így a széle szép mintát kapunk.
-
Lépés 5
Felvert tojással kenjük meg, és középső sínen előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára. A még forró süteményekbe szúrjunk fapálcikát, majd hagyjuk hűlni.
Hogy még finomabb legyen, keverjünk az almához almalében áztatott mazsolát, és így készítsük el a receptet.