Almás pudingos táskák
- 12 - 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 alma meghámozva, kockákra vágva
- 1/2 citrom facsart leve
- 50 g cukor
- fahéj
- 1/2 cs. vanília pudingpor
- 25 ml almalé
- 1 ek. rum
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát a citromlével, fahéjjal és cukorral kb. 3 percig pároljuk. A pudingport az almalével simára keverjük és a megpárolt almához adjuk. Rövid idegig összefőzzük és hozzáadjuk a rumot, majd hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztát hosszában 1, széltében pedig 2 helyen elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma nagyságú részt kapjunk. Minden szelet tészta egyik felé egy tésztarácsozóval bevágjuk.
-
Lépés 4
A másik felére 2 ek. tölteléket teszük. A berácsozott oldalt tojással megkenjük, ráhajtjuk a töltelékre és a széleknél összeillesztjük.
-
Lépés 5
A felső két sarkát egymáshoz illesztjük és az almás táskákat megkenjük tojással.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 12 - 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az almás táska még finomabb, ha vanília szósszal vagy vanília fagyival tálaljuk. Alma helyett körtét is használhatunk. A tésztarácsozó helyett késsel is vághatunk rácsos mintát.