Almás rétes leveles tésztából

Almás rétes leveles tésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 450 g alma hámozva, szeletelve
  • Fél citrom leve
  • 2 ek rum
  • 100 g zsemlemorzsa vajon megpirítva
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g mazsola
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, vágjuk el négyfelé, majd szeleteljük vékonyra, és csöpögtessünk rá citromlevet.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsibe, majd a vajon megpirított zsemlemorzsával szórjuk meg. Az almát tegyük a tészta alsó harmadára, szórjuk meg a rumba áztatott mazsolával, őrölt fahéjjal és a kristálycukorral.

  4. Lépés 4

    A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, a tésztát hajtsuk a töltelékre, majd még egyszer kenjük meg felvert tojással.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 percig süssük aranysárgára.

  6. Lépés 6

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Használjunk savanykásabb fajta almát a rétes elkészítéséhez!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!