Almás rétes leveles tésztából
- 30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 450 g alma hámozva, szeletelve
- Fél citrom leve
- 2 ek rum
- 100 g zsemlemorzsa vajon megpirítva
- 100 g kristálycukor
- 50 g mazsola
- 1 csipet fahéj őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, vágjuk el négyfelé, majd szeleteljük vékonyra, és csöpögtessünk rá citromlevet.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsibe, majd a vajon megpirított zsemlemorzsával szórjuk meg. Az almát tegyük a tészta alsó harmadára, szórjuk meg a rumba áztatott mazsolával, őrölt fahéjjal és a kristálycukorral.
-
Lépés 4
A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, a tésztát hajtsuk a töltelékre, majd még egyszer kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 percig süssük aranysárgára.
-
Lépés 6
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Használjunk savanykásabb fajta almát a rétes elkészítéséhez!