Almás rózsák

Almás rózsák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 20 x 30 cm méretű sütőformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mazsolát áztassuk rumba, néhány percig hagyjuk állni.

  3. Lépés 3

    A felkockázott almát locsoljuk meg citromlével, majd keverjük össze rummal, mazsolával és 3 evőkanál kristálycukorral.

  4. Lépés 4

    Egy kb. 20 x 30 cm méretű sütőformát kenjünk ki vajjal.

  5. Lépés 5

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki. A tésztát kenjük meg olvasztott vajjal.

  6. Lépés 6

    Az almás keveréket vigyük fel a tésztára, majd szorosan tekerjük fel. A tésztatekercset vágjuk 2 cm széles szeletekre (csigákra).

  7. Lépés 7

    A csigákat helyezzük a vajjal kikent sütőformába, a maradék vajjal kenjük meg, és 1 evőkanál kristálycukorral szórjuk meg.

  8. Lépés 8

    A süteményt előmelegített sütőben kb. 15 - 20 percig süssük.

  9. Lépés 9

    A baracklekvárt keverjük simára, és kicsit melegítsük fel, és ezzel kenjük át a még forró süteményt.

Tipp

Nem mindenki szereti a mazsolát. Helyettesíthetjük más szárított gyümölccsel, pl. apróra vágott aszalt sárgabarackkal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!