Almás sütemény
- 180 °C, kb. 12 - 15 perc
- 170 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 2 db savanykás nagy alma meghámozva, apró kockára vágva
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 db citrom leve
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát hámozzuk meg, aprítsuk fel kis kockákra, és locsoljuk meg citrommal. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a keményítőt.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel! A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire.
-
Lépés 4
A tésztát vágjuk 6 egyforma téglalapra, majd a téglalapokat hosszanti irányban képzeletben harmadoljuk. A képzeletbeli vágást késsel megjelölhetjük, de vigyázzunk, hogy a tésztát ne vágjuk át a késsel.
-
Lépés 5
A két szélső sávot vágjuk be 4-4 helyen srégen, majd a középső, ép felületre halmozzuk a tölteléket. Ugyanígy járjunk el a többi 5 tésztalap esetében is.
-
Lépés 6
A szélső sávon bevagdosott tészta füleket felváltva hajtogassuk a töltelékre, úgy, mintha fonást készítenénk.
-
Lépés 7
A kész süteményeket vízzel, vagy felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben kb. 12 - 15 perc alatt süsse aranybarnára.
Vaníliás cukor helyett fahéjas porcukorral is elkészíthetjük a süteményt!