Almás tallér morzsával

Almás tallér morzsával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6-8 db-hoz:

A morzsához:

  • 50 g cukor
  • 100 g liszt
  • 70 g vaj

A mázhoz:

  • 6-8 ek baracklekvár felmelegítve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A morzsához a vajat, lisztet és cukrot gyúrjuk össze. A masszát tegyük hűvös helyre.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggassunk belőle.

  4. Lépés 4

    A tésztát kenjük meg lekvárral.

  5. Lépés 5

    Az almát szeletelés után locsoljuk meg citromlével, halmozzuk a tallérokra, és az összegyúrt masszából morzsoljunk az almaszeletekre.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 percig süssük. Miután elkészült, kenjük meg forró lekvárral.

Tipp

Alma helyett használhatunk más gyümölcsöt is, mint körte, vagy málna. Ha minden korongot más gyümölccsel díszítünk, színes, változatos desszerttel kínálhatjuk szeretteinket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!