almás tarte tatin
Francia

Almás Tarte Tatin

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A francia almás Tarte Tatin egy klasszikus csemege, amely a francia cukrászda eleganciáját és ízeit hozza az asztalra. A desszertnek és kávé mellé is ideális francia almatorta könnyen elkészíthető, és garantáltan minden vendégnek örömet okoz.

  • kb. 20-25 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 almás Tarte Tatinhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 80 g cukor + egy kevés a szóráshoz
  • 40 g vaj
  • 8 db alma meghámozva, kimagozva és szeletekre vágva
  • 2 tk. fahéj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy tűzálló serpenyőben (ø 24 cm) 80 g kristálycukrot hevítünk egy evőkanál vízzel, és világosbarnára karamellizáljuk. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, és szorosan a serpenyőbe helyezzük az almaszeleteket. Megszórjuk fahéjjal.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, lehúzzuk a sütőpapírról és az almákra helyezzük, majd a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Villával többször megszurkáljuk a tésztát, és megszórjuk két evőkanál kristálycukorral.

  4. Lépés 4

    A tarte tatint előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 20-25 aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Miután kivettük a serpenyőt a sütőből, egy nagy tányér segítségével átfordítjuk. Óvatosan emeljük fel a serpenyőt.

Tipp

Nyári szezonban egy gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!