Almás Tarte Tatin
A francia almás Tarte Tatin egy klasszikus csemege, amely a francia cukrászda eleganciáját és ízeit hozza az asztalra. A desszertnek és kávé mellé is ideális francia almatorta könnyen elkészíthető, és garantáltan minden vendégnek örömet okoz.
- kb. 20-25 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 almás Tarte Tatinhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 80 g cukor + egy kevés a szóráshoz
- 40 g vaj
- 8 db alma meghámozva, kimagozva és szeletekre vágva
- 2 tk. fahéj
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy tűzálló serpenyőben (ø 24 cm) 80 g kristálycukrot hevítünk egy evőkanál vízzel, és világosbarnára karamellizáljuk. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, és szorosan a serpenyőbe helyezzük az almaszeleteket. Megszórjuk fahéjjal.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, lehúzzuk a sütőpapírról és az almákra helyezzük, majd a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Villával többször megszurkáljuk a tésztát, és megszórjuk két evőkanál kristálycukorral.
-
Lépés 4
A tarte tatint előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 20-25 aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Miután kivettük a serpenyőt a sütőből, egy nagy tányér segítségével átfordítjuk. Óvatosan emeljük fel a serpenyőt.
Nyári szezonban egy gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk.