Almás-túrós fésű

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 - 15 perc
  • 200 °C,
  • 180 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 db alma hámozva, darabolva
  • 1 ek vaj olvasztva
  • 3 ek cukor
  • 1 késhegynyi fahéj őrölve
  • 2 tk citromlé
  • 175 g sovány túró
  • 1 ek panírmorzsa
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek porcukor
  • Liszt a munkafelületre

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az almát hámozzuk meg, negyedeljük fel, távolítsuk el a magházat, és aprítsuk fel kis kockákra. Vajon kb. 2 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a cukrot és további kb. 3 percig pároljuk. Fahéjjal és citromlével ízesítsük. Hagyjuk hűlni, majd túróval, panírmorzsával és 1 tojás sárgájával keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és hosszában felezzük el, majd mindegyik tésztacsíkot negyedeljük, így 8 téglalapot kapunk. A tésztaszéleket kenjük meg vízzel, majd a téglalapokra halmozzunk a túrós töltelékből.

  4. Lépés 4

    A tésztát hajtsuk félbe, és a széleket jól nyomkodjuk össze. A hosszabbik oldalon vagdossuk be a tésztát.

  5. Lépés 5

    A túrós - fésűket fektessük sütőpapírral együtt a tepsire, és kenjük meg felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen 200 °C-on kb 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!