Almás-túrós fésű
- kb. 12 - 15 perc
- 200 °C,
- 180 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 2 db alma hámozva, darabolva
- 1 ek vaj olvasztva
- 3 ek cukor
- 1 késhegynyi fahéj őrölve
- 2 tk citromlé
- 175 g sovány túró
- 1 ek panírmorzsa
- 2 tojássárgája
- 2 ek porcukor
- Liszt a munkafelületre
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az almát hámozzuk meg, negyedeljük fel, távolítsuk el a magházat, és aprítsuk fel kis kockákra. Vajon kb. 2 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a cukrot és további kb. 3 percig pároljuk. Fahéjjal és citromlével ízesítsük. Hagyjuk hűlni, majd túróval, panírmorzsával és 1 tojás sárgájával keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és hosszában felezzük el, majd mindegyik tésztacsíkot negyedeljük, így 8 téglalapot kapunk. A tésztaszéleket kenjük meg vízzel, majd a téglalapokra halmozzunk a túrós töltelékből.
-
Lépés 4
A tésztát hajtsuk félbe, és a széleket jól nyomkodjuk össze. A hosszabbik oldalon vagdossuk be a tésztát.
-
Lépés 5
A túrós - fésűket fektessük sütőpapírral együtt a tepsire, és kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben a középső sínen 200 °C-on kb 12 - 15 perc alatt süssük aranybarnára. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.