Indiai Aloo Paratha
Aloo paratha, azaz a fűszeres burgonyával töltött lepényke. Laktató reggeli, de lehet ebédre és vacsorára is fogyasztani, minden étkezésnél megállja a helyét. Salátákkal, csatnival, mártásokkal vagy savanyúsággal is fogyasztható.
- kb. 10 perc
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 adaghoz (ø 10 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 350 g főtt burgonya kihűlve, apróra vágva
- 100 g újhagyma karikákra vágva
- 1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 tk. Garam masala (alternatív megoldásként őrölt kömény)
- 2 ek. ghí a kenéshez (alternatív megoldásként olaj)
- 200 g natúr joghurt
- 1/2 csokor friss koriander apróra vágva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és négy azonos darabra vágjuk.
-
Lépés 2
A burgonyát az újhagymával és a petrezselyemmel összekeverjük, és garam masala-val, sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tölteléket a négy tésztán egyenletesen eloszlatjuk. Mindegyik tészta szélét egy kevés vízzel megkenjük és visszahatjuk, hogy jól záródjanak a töltött lepények.
-
Lépés 4
Egy tapadásmentes serpenyőben a ghít felhevítjük, majd a töltött lepényeket zárt fedél alatt mind a két oldalon kb 5-5 percig aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés közben keverjük össze a joghurtot a korianderrel és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A mártást tálaljuk a meleg Aloo Paratha mellé.
Alternatív megoldásként 210°C-ra előmelegített sütőben, alsó-/felső sütéses fokozaton kb. 20 perc alatt aranybarnára süthetjük.