Ananászos – káposztás rétes
- kb. 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 5 kis réteshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss rétestészta 120 g
- 1 doboz (300 g) ananász kis darabokra vágva
- 1/8 l ananászlé
- 3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 6 ek olaj
- 1 kg fehérkáposzta finomra vágva, vagy reszelve
- só cayennei bors
- 2 tk curry
- 1 ek gyömbér hámozva, vékonyra szeletelve
- margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy serpenyőben a fokhagymát kevés olajon futtassunk meg. A káposztát adjuk hozzá, 1/8 l ananászlével öntsük fel, curryvel, sóval és borssal fűszerezzük. Fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. A végén az ananászdarabkákat és a gyömbért is adjuk hozzá. A folyadékot a káposzta fel kell, hogy vegye.
-
Lépés 3
A tésztát tekerjük ki, az első lapot tegyük az előkészített konyharuhára, és olvasztott margarinnal kenjük meg. A második lapot fektessük rá. A massza ötödrészét kenjük a tészta alsó kétharmadára, úgy, hogy a széleken 2 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
A tésztaszéleket vízzel kenjük meg, hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és margarinnal kenjük meg. A maradék tésztával ugyanígy járjunk el.
-
Lépés 5
A réteseket középső sínen előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Készítsünk a réteshez öntetet: Szójajoghurtot ízesítsünk kevés sóval, frissen hámozott és finomra aprított gyömbérrel, kevés limelével, adjunk hozzá aprított korianderlevelet és ezzel kínáljuk a rétest.