Ananászos-kókuszos torta
Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1 konzerv ananász kb. 340 g lecsepegtetve
- 2 tojás fehérje és sárgája elválasztva
- 80 g cukor
- 1 nagy citrom héja és leve
- 200 ml habtejszín
- 180 g Kókuszreszelék
- 1 csipet só
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük (⌀ 28 cm). A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk a szélekre. A tészta alját villával megszurkáljuk majd az ananászt egyenletesen eloszlatjuk.
-
Lépés 3
A tojássárgájákat cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a habtejszínt, a kókuszreszeléket és a citrom héját és levét. A tojásfehérjéket egy kevés sóval felverjük és óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal, majd ezt az ananászra öntjük.
-
Lépés 4
A tortát a sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha sütés közben a teteje túlságosan bebarnulna, fedjük le alufóliával vagy sütőpapírral.
-
Lépés 5
A tortát hagyjuk kihűlni, majd hintsük meg porcukorral.