Angol Cornish Pasty
A Cornish Pasty nem más, mint egy tésztabundába töltött húsos-zöldséges étel, mely egy a délnyugat-angliai Cornwall városából elterjedt nemzeti gyorsétel. Rendkívül laktató és elég könnyen elkészíthető, főleg ha sütésre kész Tante Fanny friss tésztával készíted!
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 100 g marhasült apróra vágva
- 100 g burgonya hámozva, apróra vágva
- 70 g sárgarépa hámozva, apróra vágva
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 1 ek. mustár
- 1 tojás a kenéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A húst, a burgonyát, a sárgarépát és a hagymát ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd összekeverjük a mustárral.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 8 kört (kb. ø 10 cm) vágunk ki a tésztából. A tészták közepére 1-1 evőkanál tölteléket teszünk úgy, hogy a 1 cm-t üresen hagyjunk a széleken.
-
Lépés 4
A tészta szélét megkenjük a felvert tojással és félbehajtjuk a tésztát. Villával jól összenyomkodjuk a széleket. A maradék tésztával díszítjük és tojással megkenjük.
-
Lépés 5
A pitéket a sütőben a középső sínen 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Linzertészta helyett használhatunk leveles tésztát is.