Anyák napi szívecske
Köszöntsd édesanyádat, nagymamádat ezzel a szívmelengető édes meglepetéssel Anyák napján. Boldog Anyák napját kívánunk!
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 Anyák napi szívecskéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g őrölt mandula
- 100 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 125 ml tej
- 200 g málna
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a mandulát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet simára keverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és megkenjük a töltelékkel úgy, hogy a tetején 3 cm-es szegélyt üresen hagyunk. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a málnát. A tésztát a hosszú oldaltól kezdve szorosan feltekerjük, majd 10-15 percre a hűtőbe tesszük.
-
Lépés 4
A tésztát kivesszük a hűtőből és kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk. Ez körülbelül 17 csigát jelent.
-
Lépés 5
Egy sütőpapírra szív alakban szorosan egymás mellé helyezzük a csigákat.
-
Lépés 6
A szívecskét kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha a tésztát a szeletekre vágás előtt kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük, könnyebben vágható. A tapasztalt szakácsok ezt a lépést kihagyhatják.