Apró görög falatkák
- kb. 12 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 14 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 40 g szárított paradicsom kockákra vágva
- 40 g olívabogyó aprítva
- 75 g feta sajt kockára vágva
- 2 tk. friss oregánó aprítva
- 2 tk. friss bazsalikom aprítva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szárított paradicsomot, az olívabogyót, a feata sajtot, az oregánót és a bazsalikomot egy tálban összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Egy éles késsel hosszában 4 részre, keresztben pedig 8 részre osztjuk úgy, hogy összesen 24 lapocskát kapjunk.
-
Lépés 4
12 db négyszög közepére ráhalmozunk 1-1 tk. tölteléket. A üres tésztalapokat a töltelékesre tesszük és a széleket megnyomkodjuk. A tetejükre késbemetszésekkel mintát vágunk.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Keverjünk össze friss rukkolát, madársalátát, koktélparadicsomot és kukoricát olívaolajjal és balzsamecettel és tálaljuk a falatkák mellé.