Avokádós szendvics
- 10 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 szendvicshez
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 160 g szeletelt bacon elfelezve
- 2 avokádó meghámozva, kimagozva
- 1 citrom leve
- 1 kis fej lila hagyma megtisztítva, vékony szeletekre vágva
- 5-6 szem koktél paradicsom vékony csíkokra vágva
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Hosszában egyszer, keresztben pedig kétszer elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma négyszöget kapjuk. A négyszögeket átlósan elvágjuk. Egy villával megszúrkáljuk (így sütéskor nem puffad fel) és sütőlapra téve kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 3
Az avokádót egy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a facsart citrom levét, a hagymát, a sót, borsot és jól összekeverjük. A bacont egy serpenyőben megsütjük.
-
Lépés 4
Minden második tésztát megkenünk az avokádós krémmel, ezután ráteszük 1-2 szelet bacont és 2-3 szelet paradicsomot. Végül az egész tetejére egy üres tészta szeletet teszünk.
Okos ötlet: A bacon helyett sajttal készítve vegetáriánus változatot készíthetünk.