Bajor perec
Készíts magadnak házi perecet pillanatok alatt! A perec mindig siker, együk finom bajor kolbász mellé, sörkorcsolyának, uzsonnának két étkezés között, vagy csomagoljuk a gyerkőcöknek a suliba.
- 15-20 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 6 perechez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta XXL 550 g
- 2 cs. szódabikarbóna (14 g)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szódabikarbónát öntsük egy liter vízbe és főzzük körülbelül 5 percig.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában 6 csíkra vágjuk. Mindegyik csíkot feltekerjük, hogy egy hosszú vékony tekercset kapjunk. Zárjuk össze a tekercsek végét.
-
Lépés 4
A tekercseket perec formába csavarjuk, majd mindegyik perecet a forró lúgos vízbe mártjuk egy percre. Ezután a sütőpapírral bélelt tepsire visszahelyezzük a pereceket.
-
Lépés 5
A pereceket a sütő középső sínén 15-20 percig sütjük, amíg el nem éri a jellegzetes lúgos rozsdabarna színt. Melegen van hűlve tálaljuk.