bajor perec
Gyors

Bajor perec

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Készíts magadnak házi perecet pillanatok alatt! A perec mindig siker, együk finom bajor kolbász mellé, sörkorcsolyának, uzsonnának két étkezés között, vagy csomagoljuk a gyerkőcöknek a suliba.

  • 15-20 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 perechez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szódabikarbónát öntsük egy liter vízbe és főzzük körülbelül 5 percig.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszában 6 csíkra vágjuk. Mindegyik csíkot feltekerjük, hogy egy hosszú vékony tekercset kapjunk. Zárjuk össze a tekercsek végét.

  4. Lépés 4

    A tekercseket perec formába csavarjuk, majd mindegyik perecet a forró lúgos vízbe mártjuk egy percre. Ezután a sütőpapírral bélelt tepsire visszahelyezzük a pereceket.

  5. Lépés 5

    A pereceket a sütő középső sínén 15-20 percig sütjük, amíg el nem éri a jellegzetes lúgos rozsdabarna színt. Melegen van hűlve tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!