Baklava – török finomság

Baklava – török finomság

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 - 35 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 kb. 30 x 30 cm-es sütőformához:

A sziruphoz:

  • 350 g cukor
  • 1/4 l víz
  • 80 g méz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy négyzet alakú sütőformát alaposan kenjünk ki vajjal, majd helyezzünk bele 8 tésztalapot. A tésztalapokat lazán helyezzük egymásra, közéjük locsoljunk olvasztott vajat.

  3. Lépés 3

    A mandulát, diót és fahéjat keverjük össze, és egyenletesen szórjuk a tésztára.

  4. Lépés 4

    A maradék 8 tésztalapot locsoljuk meg vajjal, helyezzük a töltelékre, és éles késsel vágjuk kb. 5 x 5 cm-es darabokra. A felületét vajjal kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Közben a cukrot a mézzel vízben és a citromlével főzzük fel, egy világos színű szirupot kapunk.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 percig süssük a süteményt, majd öntsük rá az elkészített szirupot és további 20 - 25 perc alatt süssük készre.

Tipp

Csak másnap tálaljuk: ismét vágjuk négyszögekre, kókuszreszelékkel vagy aprított pisztáciával megszórva kínáljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!