Banános szelet
0 Bewertungen
- 10-15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 16 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 pohár tejföl
- 1/8 l tejszín
- 50 g cukor
- ½ citrom leve
- 2 banán villával összetörve
- 1 tábla tortabevonó
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőpapírral együtt tekerjük ki, fektessük sütőlapra, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 3
190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A banánt villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot, citromlevet, vaníliáscukrot és a tejfölt, majd keverjük össze.
-
Lépés 5
Adjuk hozzá a felvert tejszínt, óvatosan keverjük el.
-
Lépés 6
A krémet kenjük a tésztalapra.
-
Lépés 7
A tortabevonót előírás szerint készítsük el, majd óvatosan simítsuk a krémre.
Tipp
A tetejét díszíthetjük banánszeletekkel és reszelt csokoládéval. Hűtve fogyasszuk el!