Barackos-mandulás tortácskák
- 170 °C, 35 - 40 perc
- 160 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók:
6 db 10 cm-es átmérőjű formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss, édes linzertészta 300 g
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 2 tojásfehérje
- 130 g mandula
- 15 db sárgabarack kimagozva, szeletelve
- kevés kristálycukor
- 1 csipet só
- sárgabaracklekvár ízlés szerint
- kevés vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 170 °C-ra melegítse elő alsó-felső melegítésű sütő esetén.
-
Lépés 2
A friss linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegye ki a hűtőből. A tésztából vágjon a formák méretének megfelelő köröket, és tegye a vajjal kikent formákba. Villával szurkálja meg és 30 g darált mandulát szórjon a tésztára.
-
Lépés 3
A puha vajat, 70 g porcukrot, sót, fahéjat és vaníliás cukrot keverje habosra, adja hozzá a tojássárgákat és keverje simára.
-
Lépés 4
A tojásfehérjét és a maradék porcukrot verje krémes habbá és a darált mandulával együtt forgassa a vajas masszába.
-
Lépés 5
A masszát öntse a tortaformákba, halmozza rá a barackszeleteket, kristálycukorral szórja meg és kb. 5 percig süsse a sütő alján.
-
Lépés 6
Ezután a formákat tegye rácsra és középső sínen 170 °C-on további 30 - 35 perc alatt süsse készre.
-
Lépés 7
Tálalás előtt forró baracklekvárral kenje meg.
hogy a tortácskák könnyen kijöjjenek a tortaformából, egyszerüen tegye félre hülni. Amikor kihült, kés segítségével könnyen kemelheti a kész süteményt.