Barackos sütemény morzsával

Barackos sütemény

morzsával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A valaha volt leggyorsabb barackos sütemény morzsával! Rendkívül finom és szaftos, pillanatok alatt elkészül.

  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 süteményhez:

A morzsához:

  • 120 g liszt
  • 100 g vaj durvára morzsálva
  • 80 g porcukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só és bors őrölve
  • 5 g vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.

  3. Lépés 3

    A sárgabarackokat lefordítva a tésztára helyezzük egymás mellé.

  4. Lépés 4

    A morzsához az alapanyagokat összegyúrjuk és ujjainkkal a barackra morzsoljuk.

  5. Lépés 5

    A sárgabarackos süteményt a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Szórjunk egy kevés porcukrot minden sárgabarackra, mielőtt rászórnánk a morzsát. Ettől a gyümölcsök kicsit szaftosabbak és édesebbek lesznek.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!