Barackos sütemény
morzsával
0 Bewertungen
A valaha volt leggyorsabb barackos sütemény morzsával! Rendkívül finom és szaftos, pillanatok alatt elkészül.
- kb. 20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 1 süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 12 sárgabarack félbevágva, meghámozva
A morzsához:
- 120 g liszt
- 100 g vaj durvára morzsálva
- 80 g porcukor
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet só és bors őrölve
- 5 g vaníliás cukor
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.
-
Lépés 3
A sárgabarackokat lefordítva a tésztára helyezzük egymás mellé.
-
Lépés 4
A morzsához az alapanyagokat összegyúrjuk és ujjainkkal a barackra morzsoljuk.
-
Lépés 5
A sárgabarackos süteményt a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Szórjunk egy kevés porcukrot minden sárgabarackra, mielőtt rászórnánk a morzsát. Ettől a gyümölcsök kicsit szaftosabbak és édesebbek lesznek.