
Barackos “tükörtojás” sütemény
Egyszerű receptünkkel és sütésre kész vajas kelt tésztánkkal egyszerűen elkészíthetjük ezt a mutatós barackos “tükörtojás” süteményt. Ízletes baracklekvár, vaníliás pudingkrém, édes őszibarack vagy kajszibarack és máris kész a tökéletes desszert.
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 45 perc + 1 óra hűtés
Hozzávalók 1 barackos "tükörtojás" süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 200 g őszibarack lekvár
- 800 ml tej
- 120 g cukor
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 400 g tejföl
- 1 konzerv őszi- vagy kajszibarack lecsepegtetve, levét félretéve
- 1 cs. tortazselé
- opcionális: 2 ek. apróra vágott pisztácia a szóráshoz

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, villával többször megszurkáljuk, majd lekvárral megkenjük.
-
Lépés 3
A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A pudingot a csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük. Átöntjük egy keverőtálba és frissentartó fóliával lefedjük.
-
Lépés 5
A kelt tésztát egy méretéhez illő sütőformába tesszük és megkenjük a baracklekvárral. A még langyos pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és az elősütött tésztára kenjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.
-
Lépés 6
A tortára félbe vágott barackokat helyezünk. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük és a torta felületére öntjük.
-
Lépés 7
Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk pisztáciával és szeleteljük.
A maradék süteményt lefedve tároljuk a hűtőben. Maximum két napon belül fogyasszuk el.