Bárány rétestésztában-káposztával
- 14 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 db bárányborda (kb. 170g/db)
- 3 db gyöngyhagyma durvára vágva
- 3 ek olaj
- 2 tojássárgája
- 2 db nagy káposztalevél blansírozva
- 2 db sárgarépa kockákra vágva, blansírozva
- 200 g szegfűgomba felvágva
- 1/2 köteg petrezselyem finomra vágva
- friss kakukkfű
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A húst sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfűvel együtt olajban mindkét oldalát süssük át.
-
Lépés 3
A hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá a gombát, majd addig pirítsuk, amíg a leve elfő. A sárgarépát, petrezselymet és tojássárgáját adjuk hozzá, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 4
A káposztaleveleket felezzük el, fektessük egymásra, a zöldségkeveréket erre tegyük, középre tegyük a húst és szorosan tekerjük fel.
-
Lépés 5
A káposztás tekercseket fektessük a vajjal locsolt tésztára, a tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 14 percig süssük.
-
Lépés 7
2-3 cm széles szeletekre vágjuk és még melegen szervírozzuk.
Fűszeres vörösbor illik hozzá.