Báránygerinc mángolddal
- kb. 12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g mangoldlevél
- 2 db friss báránygerinc csontozva, kb 400g
- 1 ek olívaolaj
- 5 db mogyoróhagyma finomra vágva
- 1 ek vaj
- 200 g gomba apróra kockázva
- 1 ek petrezselyem aprítva
- 1 tk kakukkfű aprítva
- só bors ízlés szerint
- 2 tojássárgája
- 2 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mángoldleveleket sós vízben rövid ideig blansírozzuk. Öblítsük le hideg vízzel, csöpögtessük le, majd konyharuha segítségével könnyedén szárítsuk meg.
-
Lépés 3
A bárányhúst sózzuk, borsozzuk, majd olivaolajon mindkét oldalán süssük át és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A mogyoróhagymát vajon pirítsuk át, adjuk hozzá a gombát és együtt pároljuk tovább. Petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítsük. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk a masszához a 2 tojássárgáját.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjunk belőle két 15x10 cm-es téglalapot. Mindegyik téglalapra terítsünk a száraz mángoldlevelekből. Erre tegyünk a gombás masszából, majd tegyük rá a bárányhúst. Erre is tegyünk gombás masszát, majd a maradék mángoldleveleket.
-
Lépés 6
A tésztaszéleket kenjük meg tojássárgájával, majd a tésztát hajtsuk a húsra és jól "csomagoljuk" bele. Még egyszer kenjük át tojássárgájával, a maradék tésztával díszítsük, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 percig süssük. A húsnak rózsaszínűnek kell maradnia.
Ha nem tudunk mángoldot vásárolni, helyettesíthetjük friss spenótlevelekkel is!