Báránygerinc mángolddal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
3 / 5
1 Bewertung
  • kb. 12 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g mangoldlevél
  • 2 db friss báránygerinc csontozva, kb 400g
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 db mogyoróhagyma finomra vágva
  • 1 ek vaj
  • 200 g gomba apróra kockázva
  • 1 ek petrezselyem aprítva
  • 1 tk kakukkfű aprítva
  • bors ízlés szerint
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mángoldleveleket sós vízben rövid ideig blansírozzuk. Öblítsük le hideg vízzel, csöpögtessük le, majd konyharuha segítségével könnyedén szárítsuk meg.

  3. Lépés 3

    A bárányhúst sózzuk, borsozzuk, majd olivaolajon mindkét oldalán süssük át és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A mogyoróhagymát vajon pirítsuk át, adjuk hozzá a gombát és együtt pároljuk tovább. Petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítsük. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk a masszához a 2 tojássárgáját.

  5. Lépés 5

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjunk belőle két 15x10 cm-es téglalapot. Mindegyik téglalapra terítsünk a száraz mángoldlevelekből. Erre tegyünk a gombás masszából, majd tegyük rá a bárányhúst. Erre is tegyünk gombás masszát, majd a maradék mángoldleveleket.

  6. Lépés 6

    A tésztaszéleket kenjük meg tojássárgájával, majd a tésztát hajtsuk a húsra és jól "csomagoljuk" bele. Még egyszer kenjük át tojássárgájával, a maradék tésztával díszítsük, és villával szurkáljuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 percig süssük. A húsnak rózsaszínűnek kell maradnia.

Tipp

Ha nem tudunk mángoldot vásárolni, helyettesíthetjük friss spenótlevelekkel is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!