Bodzavirágos tortácskák
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 250 g túró
- 75 ml bodzaszörp
- 75 ml tejszín
- 400 g friss gyümölcs darabolva, (erdei gyümölcs, cseresznye, nektarin)
- vaj a formák kenéséhez
- porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vegyük ki a hűtőből, szobahőmérsékleten kicsit pihentessük, a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 10 cm átmérőjű kis sütőformákat béleljünk ki a tésztával. A kilógó széleket vágjuk le.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.
-
Lépés 4
A tortácskákat hagyjuk hűlni, és óvatosan emeljük ki a formából.
-
Lépés 5
A túrót, bodzaszörpöt és a tejszínhabot keverjük simára, és kenjük a kisült tésztaalapra.
-
Lépés 6
Az előkészített gyümölcsöt halmozzuk a túrós krémre, porcukorral hintsük meg és frissen tálaljuk.
Tipp
Túró helyett használhatunk friss sajtot is a recepthez!