Bogyós gyümölcsös torta
Szeretnél egy piros bogyós gyümölcsös ízrobbanást? Friss omlós quiche és linzertésztából és lédús bogyós gyümölcsök keveréke, mely nem csak ízében, de kinézetében is ellenállhatatlan.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc + 3 óra hűtési idő
Hozzávalók 1 gyümölcsös tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 400 g piros bogyós gyümölcs ízlés szerint (pl. málna, áfonya, eper) friss vagy fagyasztott
- 180 g porcukor + kevés a szóráshoz
- 6 hideg vízbe áztatott zselatinlap
- 400 g görög joghurt
- 300 g friss bogyós gyümölcs a díszítéshez
- 30 g reszelt fehér csokoládé
- ehető virágok, menta vagy citromfű a díszítéshez
- szárított hüvelyesek a vaksütéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 30 percig vakon sütjük.
-
Lépés 3
A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
Közben a piros bogyós gyümölcsöket és a cukrot egy serpenyőben felmelegítjük, majd felforraljuk. A bogyókat pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük.
-
Lépés 5
A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat jól kinyomkodjuk és a meleg bogyópürében feloldjuk. Hozzákeverjük a joghurtot.
-
Lépés 6
Az egészet a tortaformába öntjük, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
-
Lépés 7
A tortát porcukorral meghintjük és friss bogyós gyümölcsökkel, reszelt fehér csokoládéval és citromfűvel/mentalevéllel díszítjük.
Zselatinlap helyett használhatunk 30 g Gelatine Fix-et, melyet a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint készítünk el.