Borsós-sonkás kosárkák
- kb. 25 - 30 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 6 db tortaformához, átmérő 10 cm:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- Alternatíva: 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 300 g borsó friss vagy fagyasztott
- 1 ek vaj
- 2 szál újhagyma karikákra vágva
- 50 g sonka felkockázva
- kb. 150 g kukorica lecsepegtetve
- 250 g krémsajt
- 6 tojás
- Só és bors
- Kevés vaj a formák kenéséhez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A borsót főzzük roppanósra, öblítsük le és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A vajat egy serpenyőben hevítsük fel, az újhagymát adjuk hozzá, pároljuk, majd a sonkát is hozzáadva pár percig hagyjuk főni. A kukoricát és borsót keverjük hozzá, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 4
A krémsajtot és a tojást keverjük simára, majd a sonkás masszával keverjük össze. Sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 5
A tortaformákat olvasztott vajjal kenjük meg, a tésztát tekerjük ki, vágjuk a tortaformák méretének megfelelő darabokra, és illessze a formákba.
-
Lépés 6
A sonkás masszát töltsük a kosárkákba és előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük aranysárgára.
Ez az étel piknikre is ideális! Frissítő hatást kapunk, ha 1-2 evőkanál apróra vágott mentalevelet keverünk az elkészített töltelékbe.