Brie falatok
0 Bewertungen
Ropogós brie falatok leveles tésztából, mindössze 30 perc alatt. Tökéletes nassolnivaló, akár egy pohár bor mellé vagy egy kellemes piknikre.
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 12 falathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g brie sajt szeletelve
- 40 g vörösáfonya lekvár
- 40 g chutney ízlés szerint
- 30 g dió durvára vágva
- apróra vágott rozmaring a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 12 téglalapra vágjuk, majd kivajazott muffinformába tesszük.
-
Lépés 3
1-1 darab brie sajtot, egy teáskanál áfonyalekvárt vagy chutney-t, diót és kevés rozmaringot teszünk a tésztákba.
-
Lépés 4
A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Brie sajt helyett használhatunk camembert vagy gorgonzola sajtot is.