Brokkolis – lazacos táskák
- kb. 10 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 5 táskához:
- 2 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 1/2 fej brokkoli blansírozva és felaprítva
- 400 g friss lazacfilé
- 3 ek krémtejszín
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémtejszínt sóval és borssal keverjük össze, adjuk hozzá a brokkolidarabokat.
-
Lépés 3
A lazacszeleteket kb. 6 x 5 cm darabokra vágjuk fel. A halszeleteket szúrjuk fel és ebbe töltsük a brokkolis tölteléket, a szélét könnyedén nyomjuk össze.
-
Lépés 4
Két réteslapot fektessünk egymásra úgy, hogy közéjük olvasztott vajat kenjünk.
-
Lépés 5
A töltött lazacdarabokat fektessük a tésztacsíkokra. A tésztát hajtogassuk fel, a széleket lazán nyomkodjuk össze.
-
Lépés 6
A táskákat fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben közéspő sínen kb. 10 percig süssük.
Az ízletes tésztához jól harmonizál egy finom vegyes saláta és egy pohár könnyű fehérbor.