Brokkolis – sonkás rétes
- 20 - 25 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny nyújtott teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
- 200 g brokkoli kockázva, leforrázva
- 30 dkg főtt sonka keskeny csíkokra vágva
- 2 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 ek kukoricakeményítő
- 60 g parmezán sajt reszelve
- 1 csipet szerecsendió reszelve
- Só, bors ízlés szerint
- 1-2 tk citromlé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sonkát vágjuk keskeny csíkokra. A vajat forrósítsuk fel, és a sonkát pirítsuk meg. Közben a brokkolit forrázzuk le.
-
Lépés 3
A tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a kockázott, leforrázott brokkolit, sonkát, parmezánt, sót, borsot, kukoricakeményítőt, tojást és jól keverjük át.
-
Lépés 4
3-3 réteslapot helyezzünk egymásra, a lapokat kenjük meg olvasztott vajjal. A töltelék felét halmozzuk a tészta alsó harmadára, az oldalait hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd vajjal kenjük meg.
-
Lépés 5
A töltelék másik felét helyezzük a maradék tésztára, majd ismételjük meg a műveletet.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben kb. 20 - 25 percig süssük.
-
Lépés 7
Amikor elkészült, a tepsiből emeljük ki vágódeszkára, és éles késsel szeleteljük fel.
Kínáljunk hozzá fehérbort.