Brokkolis szalonnás pizzahajók
0 Bewertungen
- 10-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 4 hajóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 150 g brokkoli rózsáira szedve, kis darabokra vágva
- 60 g répa megtisztítva, kis kockákra vágva
- 100 g szalonna apró kockákra vágva
- 100 g paradicsomszósz
- 1 tojás felverve, a kenéshez
- Só, bors őrölve
- szárított oregánó morzsolva
- szárított bazsalikom morzsolva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát keresztben 4 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. A tészta széleit behajtogatjuk úgy, mintha egy csónakot formázna.
-
Lépés 3
A paradicsomszószt összekeverjük az oregánóval és a bazsalikommal és megkenjük vele a tészta belsejét. A brokkolit, a répát és a szalonnát összekeverjük, sóval borssal fűszerezzük. A tölteléket elosztjuk a hajók közepén és tojással megkenjük a tészta széleit.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Még ízletesebbé tehetjük, ha sütés előtt reszelt sajttal szórjuk meg a tölteléket.