Brokkolis tartelette
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 tartelette formához (Ø 10 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 125 g QimiQ natúr mártásalap
- 50 g vaj olvasztva
- 100 g túró (20% zsírtartalmú)
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
- 400 g brokkoli
- 1 camember sajt kockákra vágva
- őrölt szerecsendió
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd egyszer felvágjuk hosszában és háromszor széltében, hogy 8 téglalapot kapjunk. A tésztákat helyezzük kivajazott muffinformába és finoman nyomkodjuk le.
-
Lépés 3
A töltelékhez a QimiQ mártásalapot simára keverjük az olvasztott vajjal, a túróval, a két tojássárgájával és a tojással. Sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.
-
Lépés 4
Minden tésztára teszünk egy kevés brokkolit és néhány kocka camembert-et, majd ráöntjük a keveréket.
-
Lépés 5
A brokkolis tartelette-t a sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Camembert helyett használhatunk juhsajtot is.