Brokkolis táskák tönkölyös leveles tésztából
0 Bewertungen
- 20-25 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 1 kis brokkoli
- 1 ek. szezámolaj
- 1 ek. szójaszósz
- 100 g krémtejszín (Creme Fraiche)
- 1 ek. petrezselyem aprítva
- 50 g friss kecskesajt morzsolva
- Só és cayenne bors őrölve
- 1 tojás a kenéshez felverve
- 2 ek. fekete szezám a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A brokkolit vékony, kb. 6 cm hosszúságú rózsákra vágjuk és szezámolajjal és szójaszósszal marináljuk.
-
Lépés 3
A maradék brokkoliszárat meghámozzuk és durvára reszeljük. A krémtejszínt, petrezselymet és kecskesajtot összekeverjük és sóval, cayenne borssal ízesítjük.
-
Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 négyszögre vágjuk. Mindegyik közepét 1-2 ek. krémmel srégen megkenjük és a brokkoli rózsákat ráhelyezzük. Két egymással szemben lévő sarkot szorosan összeillesztünk. Tojással megkenjük és megszórjuk fekete szezámmal.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.