Bukta-variációk
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 24 buktához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 75 g nugát vagy csokoládékrém
- 75 g baracklekvár
- 75 g szilvalekvár
- 125 g olvasztott vaj
- kevés grillázs a szóráshoz
- kevés mandulaforgács a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, és egy tésztavágóval szélességében 5 csíkot, hosszúságában 3 csíkot vágunk úgy, hogy 24 egyforma négyzetet kapjunk. Mindegyik négyzet közepére tetszés szerint 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk.
-
Lépés 3
A négyzetek sarkait összefogjuk és golyót formálunk. A golyókat egyesével a vajba mártjuk, majd tepsibe helyezzük. A golyókat ízlés szerint megszórjuk grillázzsal vagy mandulaforgáccsal.
-
Lépés 4
A buktákat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaljuk vaníliapudinggal vagy vaníliaszósszal. A vaníliaszószhoz keverjünk össze fél csomag pudingport két evőkanál cukorral a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Fél liter tejet forralunk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pudingkeveréket. Ezután visszatesszük a tűzhelyre és még egy percig forraljuk.